Iets op je lever? GSMĀ 0490/40 66 20

Login Form

getuigenis

een anonieme getuigenis:


Ik kan met fierheid zeggen dat ik een nuchter lid ben van AA. Wil ik vanuit die fierheid opscheppen? Helemaal niet .
Ik wil enkel laten weten aan al die mensen die nu nog zitten te vechten tegen de alcohol dat het anders kan. Het kan, een leven zonder alcohol. Het kan, gelukkig zijn zonder alcohol.
Maar het voornaamste wat ik in al die jaren geleerd heb, dankzij het AA-programma en de vrienden en vriendinnen rond de tafel, zijn de menselijke waarden. De enige waarden die ik kende waren drinken en alles beter weten en kunnen.
De dankbaarheid die je krijgt door gewoon naar iemand te luisteren is slechts een klein voorbeeld, maar voor de andere toch zo belangrijk: dat luisterend oor, er zijn voor mekaar, 24u op 24u.
De niet aflatende steun, hoop en kracht die uitstralen in een groep vormen voor mij nog altijd een fenomeen.
Aanvaard worden zoals men is, het respecteren van ieders mening en overtuiging is een schoolvoorbeeld van hoe het in de 'buitenwereld', zoals wij dat noemen, zou moeten zijn.

Eerlijkheid, nederigheid, respect, waardering, dankbaarheid, rekening houden met de gevoelens en emoties van anderen, levensvreugde, verdriet; allemaal zaken die ik niet kende en die ik heb mogen leren kennen in AA.
Ik heb ze leren toepassen in mijn dagelijks leven en dat heeft van mij een mooier en beter mens, maar vooral een heel 'gelukkig nuchter alcoholist' gemaakt.