Iets op je lever? GSM 0490/40 66 20

Login Form

Voor een ander?

Maak je je zorgen over iemand die je aan het hart ligt?

Ben je het beu om slachtoffer te zijn van het probleem van een ander?

Zou je graag iemand naar AA vergaderingen sturen?een ander

Spijtig genoeg kan je niemand dwingen om te stoppen met drinken. De persoon zelf moet het verlangen hebben om op te houden met drinken.  Onze ervaring leert dat het anders zinloos is. Maar er mag heus wel druk gezet worden om hulp te aanvaarden. Vroeg of laat is iemand klaar om te stoppen. Bij sommigen gaat dit vlug, anderen moeten een heleboel miserie doormaken voor ze hulp kunnen aanvaarden. De meesten proberen op hun eentje te stoppen, maar dit lukt niet. Het is dan ook niet simpelweg een kwestie van wilskracht. Nuchter blijven is meer dan stoppen met drinken. Er gaat een emotioneel proces mee gepaard dat zwaar is. Om dit aan te kunnen, is hulp van mensen die dit proces zelf hebben meegemaakt, noodzakelijk.

Spoor mensen aan om hulp te aanvaarden. Het is de eerste stap en één van de moeilijkste. Als je mensen probeert te dwingen, zal je merken dat ze gaan liegen en afstandelijker worden. Iemand die vereenzaamt heeft minder redenen om hulp te aanvaarden.

Indien de persoon waarvoor je hulp zoekt, een muur optrekt waar je niet door geraakt, kan je te rade gaan bij andere mensen die met dezelfde moeilijkheden geconfronteerd werden als jij.

We verwijzen je graag door naar de mensen van AL-Anon. Zij zijn de specialisten aan jouw zijde.

Normaal gezien zijn AA vergaderingen gesloten voor publiek om de anonimiteit te garanderen. Er is echter ook een maandelijkse open AA vergadering toegankelijk voor iedereen. De opzet is hiervan is een laagdrempelige vergadering te houden waar iedereen vragen kan stellen i.v.m. met alcoholisme, dat van hun of dat van een ander.